Eksempler på Copenhagen spin-outs

DTU-søgemaskine topper Google

Sjældne sygdomme er svære at diagnosticere. Nu har lægerne fået hjælp fra en skræddersyet søgemaskine, der fungerer dobbelt så godt som de bedste på markedet.

Læs hele historien

DET ER PURE PLASTIC

Snart får mælkeproducenter adgang til en test, der på et splitsekund kan måle, om mælken indeholder rester af antibiotika – til stor gavn for mejeribranchen. Venture Cup gav virksomhedens forretningsplan et vigtigt skub i den rigtige retning

Læs hele historien

Få nyt (laser)lys i øjnene

Lynhurtig laser kan danne ekstremt nøjagtige billeder af biologisk væv, fx i øjnene. Det nye spin-out, OCTLIGHT, har udviklet den eftertragtede teknologi og er fra den spæde start blevet fulgt af en international virksomhed - til fordel for begge parter

Læs hele historien

Effektiv, billig og kompakt filtrering

Udfordringer med filtrering på en saftfabrik, valser fra et par gamle skrivemaskiner og meget lang tid. Sådan kunne opskriften lyde på tilblivelsen af det nye firma, Dacofi, der producerer avancerede separations- og filterløsninger.

Læs hele historien

Intelligent indsprøjtning skaber ny virksomhed

En enkel og intelligent modifikation af de sprøjter, som millioner af mennesker benytter til at tage deres medicin, er grundlaget for et nystartet medtech-virksomhed. Medilet er den første virksomhed, som er spundet ud af ”Bioneer: FARMA” – et succesfuldt samarbejde mellem Bioneer og Københavns Universitet.

Læs hele historien

Gelé uden smag

Tør mund, smerter og synkebesvær er hverdag for bl.a. patienter med hoved- og halskræft, men snart er der hjælp at hente. Forskere på Købehavns og Syddansk Universitet har nemlig udviklet en gel uden smag, Zero Taste Gel, der effektivt smører slimhinderne og hjælper maden på vej. Det nye firma, Tenacious, er dannet på intet mindre end rekordtid.

Læs hele historien

Synlige laserstråler med toppræcision

Bingo! Et EU finansieret forskningsprojekt gik over al forventning, og resultatet blev en ny type laserstråler af hidtil uset kvalitet. Stor interesse fra industrien og en førsteplads i Venture Cup understregede, at der var grundlag for at skabe forretning. Men alligevel gik det trægt med den del af projektet – indtil Danmarks Tekniske Universitet besluttede at give innovation og eksternt samarbejde ekstra fokus.

Læs hele historien

Vi fotograferer det usynlige

En panderynken i laboratoriet blev til et forskningsprojekt på Danmarks Tekniske Universitet, der har resulteret i et hyperfølsomt kamera, som kan måle forurening, gaslækager, finde urenheder i fødevarer og med tiden måske diagnosticere sygdom gennem patientens udåndingsluft. I modsætning til eksisterende kameraer er det mindre, hurtigere og billigere og, helt afgørende, det fungerer ved stuetemperatur, hvor de eksisterende skal køles ned til minus 200 gr. C.

Læs hele historien

Små nanobeklædte dimser er blevet business på DTU

Inden Silmecos 1 års-fødselsdag har virksomheden allerede produkter på hylden og kunder i butikken. Projektet tog for alvor fart, da et par studerende fra Copenhagen Business School kontaktede Danmarks Tekniske Universitet, fordi de manglede en case. Det blev til meget mere end en opgave.

Læs hele historien
Anders Permin og Martin Friis-Mikkelsen, Saxocon

Direkte adgang til rådgivning hos DTU’s toksikologer

Ny service til erhvervslivet

Vi har længe haft adgang til QSAR computermodeller, der bl.a. kan være med til at mindske behovet for forsøgsdyr i laboratorierne. Men resultaterne er svære at tolke, og mange får for lidt information ud af analyserne. Nu er der hjælp at hente hos det nystartede firma, Saxocon, der tilbyder råd og vejledning direkte hos forskere, der selv har udviklet QSAR modeller. Her er tale om et tæt partnerskab mellem DTU og en handlekraftig forretningsmand med egen startkapital.

Læs hele historien

Når kemi og biologi snakker sammen

Kemisk Biologi gruppen på Københavns Universitet har opdaget et helt nyt princip for udvikling af lægemidler og har opnået et afgørende gennembrud på smerteområdet. Det har resulteret i etableringen af et nyt firma Avilex Pharma, der skal bringe ideen til virkelighed.

Læs hele historien
Anders Miki Bojesen and Morten Rønn Petersen. Photo: Henrik Petit

Million dollar baby

Ejere af kostbare fuldblodsheste vil gøre næsten alt for at få deres hopper med føl, men knap 10 pct. af hopperne bliver ikke drægtige, trods dyrlægehjælp. Nu har to danske forskere opdaget, hvad problemet kan være og fremstillet et produkt, der hjælper hestene til at blive drægtige. Det er klar til salg, foreløbig i USA.

Læs hele historien
Andre Spin-outs

Andre Spin-outs

Her kan du danne dig et overblik over de andre virksomheder, som er blevet skabt i forbindelse med Copenhagen Spin-outs.

Læs hele historien